5/5
Klanten beoordelen ons met een 9.8! Lees hier alle beoordelingen...
Uw professionele Glaszetter!

Ventilatierooster in een raam laten plaatsen of vervangen

Ventilatieroosters voor uw woning

Ventilatieroosters in uw woning zorgen ervoor dat er een gezond klimaat in uw woning is. Het is belangrijk om een goede luchtkwaliteit en vochthuishouding in uw woning te hebben. Temperatuur, geluidsbeperking, luchtvochtigheid en luchtverversing zijn bepalende factoren voor een comfortabel en aangenaam binnenklimaat.
Onvoldoende geventileerde woningen hebben vaak een ongezond binnenklimaat. De gevolgen hiervan voor bewoners kunnen zijn: hoofdpijn, slaperigheid en vermoeidheid, lage productiviteit, verhoogde kans op allergieën en ziekten et cetera. Aangezien we een groot gedeelte van ons leven binnen doorbrengen, is het dus van belang dat er in uw woning goed wordt geventileerd. Het regelmatig en consequent ventileren van uw woning zorgt dus voor een gezond binnenklimaat.

 

Plaatsen van een ventilatierooster

Indien u ervoor kiest om een ventilatierooster zelf te plaatsen of te laten plaatsen in een bestaand raamkozijn, dan moet het glas wel kleiner worden gemaakt. Een standaard ventilatierooster heeft meestal een glasaftrek van 80 mm, waardoor het glas 80 mm kleiner gemaakt moet worden. Als u overweegt om uw huidige glas te gaan vervangen, dan is het raadzaam om direct ventilatieroosters te laten plaatsen. Dit scheelt u tijd en geld. Als u een ventilatierooster op het kozijn wilt plaatsen moet het gehele kozijn worden vervangen. Dit is een grotere klus, maar wel de mooiste oplossing. Het ventilatierooster is namelijk bijna niet zichtbaar en u verliest geen glasoppervlakte.

Let op: Het is niet mogelijk om een ventilatierooster op een bestaand raam wat nu nog geen ventilatierooster heeft te plaatsen!

 

Ventilatierooster meten

Een ventilatierooster is niet moeilijk te meten. Het principe is, dat een ventilatierooster net zo breed moet worden als het glas wat in de sponning wordt geplaatst. Dat betekent bij van buitenaf meten: sponningmaat minus 7 mm. Bij van binnenuit meten: dagmaat plus 22 mm.

 

DUCO ventilatieroosters

TG Glashandel biedt u een breed assortiment ventilatieroosters van het merk DUCO.
DUCO heeft een uitgebreid assortiment natuurlijke luchttoevoerroosters voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Voor elke bouwsituatie -plaatsing op glas, tussenregel (kalfplaatsing), op het kozijn of als compacte kalf- heeft DUCO een geschikt type ventilatierooster.

Klik voor meer informatie op één van de ventilatieroosters hieronder:
DucoTon 10 ‘ZR’
DucoTon 18
DucoMax ‘ZR’
DucoKlep
DucoLine

 

Offerte aanvragen of meer informatie over ventilatieroosters?

Dat kan! Vul ons geheel vrijblijvend ons offerte aanvraagformulier in.
Heeft u vragen of advies nodig? Advies is altijd kosteloos. Onze prijzen voor levering en montage van ventilatieroosters zijn transparant en helder, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Uiteraard helpen wij u graag met het inmeten van het ventilatierooster.