5/5
Klanten beoordelen ons met een 9.8! Lees hier alle beoordelingen...
Uw professionele Glaszetter!

Veel gestelde vragen aan TG Glashandel & Glaszetters

Algemeen

Vraag: Wat is het werkgebied van TG Glashandel & Glaszetters?
Antwoord: Het werkgebied van ons bedrijf ligt in de regio’s Delft, Den Hoorn, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Pijnacker, het Westland, Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer.

Vraag: Wat is 24 uurs glasservice?
Antwoord: U kunt ons 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken voor het melden van glasschade. Nadat wij uw melding ontvangen hebben herstellen wij u glasschade. Veelal zijn wij binnen een half uur ter plaatse zodat uw kapotte ruit snel vervangen is.
Afhankelijk van het soort glas en de afmeting kunnen wij uw ramen in 75% van alle gevallen direct herstellen. Als blijkt dat het niet mogelijk is om de reparatie direct uit te voeren, zullen wij een gedegen noodvoorziening plaatsen en het glas binnen 24 uur definitief herstellen.

Vraag: Is herstellen van schilderwerk ook mogelijk na schade?
Antwoord: Ook dat is geen enkel probleem voor TG Glashandel. Wij herstellen ook het schilderwerk aan deuren of kozijnen als u glasschade heeft gehad, zodat u hiervoor geen ander bedrijf voor hoeft in te huren.

Vraag: Kan ik alleen glas bestellen zonder het glas te laten plaatsen?
Antwoord: Vanzelfsprekend behoort dit tot de mogelijkheden. Wij kunnen uw bestelling op locatie afleveren.

Vraag: Krijg ik subsidie bij glasisolatie?
Antwoord: De meeste gemeenten in Nederland kennen geen subsidie meer voor glasisolatie. Wat wel veel gemeenten doen is subsidie geven op een totale woningisolatie of een flinke korting op een financiering met betere voorwaarden. Kijk op de website www.energiesubsidiewijzer.nl wat er voor u mogelijk is als woningeigenaar, woningcorporatie of particuliere verhuurder.

Vraag: Hoeveel weegt glas?
Antwoord: Het soortelijk gewicht van glas is 2500 gram per millimeter dikte per vierkante meter glas. (2,5kg/mm/m2). Bijvoorbeeld: een ruit van 200 x 100 cm in de dikte 6mm weegt: 2×1 x6 x2,5= 30 kg.
Bij gelaagd glas tel je de dikte van de glasbladen bij elkaar op (de massa van de folie is ca. 250 gram/m2 en wordt bij de berekening meestal verwaarloosd).

Vraag: Hoe meet ik een raam/ruit op?
Antwoord: Een raam exact op te meten vereist enige kennis en secuurheid. Wij adviseren dan u ook om dit door TG Glashandel & Glaszetters te laten uitvoeren. Om de maten ruwweg te bepalen om o.a. offertes aan te vragen, meet u de binnenzijden van de kozijnen op. Bij andere glastoepassingen adviseren wij u altijd om dit te laten opmeten door één van onze ervaren glaszetters.

HR++glas

Vraag: Kan ik HR++glas ook zelf plaatsen?
Antwoord: Wij adviseren u om niet zelf het HR++glas te plaatsen. Als het glas niet goed wordt geplaatst, dan is de kans aanzienlijk groot dat vocht de randverbinding gaat aantasten en zal het glas op den duur gaan ‘lekken’. Dus het plaatsen van HR++-glas kunt u beter overlaten aan een vakman. Daarbij wordt door de HR++ fabrikant alleen garantie gegeven als de beglazing is geplaatst door een erkend bedrijf zoals TG Glashandel & Glaszetters.

Vraag: Condensvorming aan de buitenzijde (straatkant), hoe komt dit?
Antwoord: Dit verschijnsel komt eigenlijk bijna alleen voor bij HR++ beglazing. De condensvorming is er meestal ‘s ochtends en verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.
Hier zijn er 3 factoren die een belangrijke rol spelen:
– een lage buitentemperatuur,
– een hoge luchtvochtigheid buiten en
– een lage temperatuur van de ruit aan de buitenzijde.
Door de uitstekende isolatie van de HR++ beglazing wordt de buitenkant van de raam niet of nauwelijks verwarmd, omdat de warmte voor het grootste deel binnenskamers blijft. De condens slaat hierdoor neer op de koude buitenkant van het raam.

Isolatieglas

Vraag: Is mijn isolatieglas goed geplaatst?
Antwoord: Om de kwaliteit van isolerend dubbelglas en HR++ beglazing te garanderen en de eigenschappen tot hun recht te laten komen, moet de beglazing op de juiste wijze worden geplaatst. In Nederland zijn hier normen voor. Voor het plaatsen van de beglazing is dus deskundigheid en vakmanschap nodig. Laat dit bij voorkeur dan ook verzorgen door één van onze medewerkers.

Vraag: Welke normen gelden voor het onderhoud van isolatieglas?
Antwoord: Ook voor het onderhoud zijn normen en richtlijnen opgesteld. Voor u is belangrijk dat het schilderwerk, de kit en/of beglazingsrubbers (afdichting tussen de beglazing en het kozijn) in goede staat blijven en eventueel aanwezige beluchtinggaten (openingen aan de buitenkant van het kozijn) schoon en open blijven. Slecht onderhoud aan het kozijn verhoogt de kans op schade aan uw beglazing. Geadviseerd wordt om tenminste eenmaal in de vijf jaar een inspectie uit te (laten) voeren.

Vraag: Ik heb last van condensvorming in mijn isolatieglas?
Antwoord: Helaas valt hier niks meer aan te doen. Wij raden u dan ook aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met de glaszetter die de beglazing geplaatst heeft. Het kan zijn dat het onder de garantie valt. Heeft u de beglazing zelf geplaatst? Neem dan contact op met de glashandel/leverancier die de beglazing heeft geleverd.

Gehard glas en gelaagd glas

Vraag: Wat zijn de verschillen tussen gehard glas en gelaagd glas?
Antwoord: Gehard en gelaagd glas zijn beide veiligheidsbeglazingen met verschillende eigenschappen. Gehard glas breekt in tal van scherpe stukjes glas uiteen. Zijn gebruik is daarom verboden in toepassingen als balustrades of relingen, waarbij het risico dat men door een beglazing valt groot is. Gehard glas wordt bijvoorbeeld in glazen deuren of scheidingwanden gebruikt.
Gelaagd veiligheidsglas wordt vaak sandwichglas genoemd vanwege zijn samenstelling. Het betreft een assemblage van twee of meer glasbladen aan de hand van één of meerdere plastic tussenlagen van polyvinylbutyral (PVB) die enigszins “als een sandwich” tussen beide glasbladen worden geplaatst en die een opmerkelijke weerstand, adhesie en elasticiteit bieden.
De assemblage van het glas en de tussenlagen vormt een uiterst resistent en compact geheel. Indien het glas per ongeluk mocht breken, worden de scherven door de plastic tussenlaag vastgehouden. De glasscherven blijven als het ware aan de plastic tussenlaag “kleven”.

Overige

Vraag: Wat is een thermische breuk?
Antwoord: Thermische breuk in glas ontstaat door temperatuurverschillen in het oppervlak van het glas. Wanneer er een temperatuurverschil van meer dan 30 graden Celcius ontstaat, kan een ruit op een bijzondere manier breken. Dit noemt men een thermische breuk. Een thermische breuk heeft een speciaal breukpatroon en is niet te vergelijken met het breken van glas door bijvoorbeeld het inslaan van de beglazing.
Een thermische breuk is te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit de rand van het glas begint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Of er sprake is van een thermische breuk, kan het best door een vakman worden beoordeeld. Een thermische breuk is geen productfout, maar het gevolg van sterke temperatuurverschillen in het glas.

U kunt de kans op een thermische breuk fors verkleinen door: Jaloezieën, lamellen of overgordijnen op enige afstand van de beglazing te plaatsen.
Verwarmingselementen niet te dicht bij de beglazing te plaatsen. De beglazing niet te beschilderen of te beplakken met plakfolie. Geen grote voorwerpen te plaatsen aan de binnenkant, dicht achter de beglazing.
Handelingen te voorkomen die tot een temperatuurverschil in de beglazing kunnen leiden (bijvoorbeeld een gerichte koud waterstraal op een door de zon verwarmde beglazing).
Een thermische breuk kan worden voorkomen door gehard glas toe te passen. Gehard glas is speciaal behandeld glas dat tegen veel grotere temperatuurverschillen kan en daardoor minder gevoelig is voor een thermische breuk. In situaties waar het glas te maken kan krijgen met grote temperatuurverschillen is het raadzaam gehard glas toe te passen.
Een ander belangrijk voordeel van gehard glas is dat het veiligheidsglas is en bij breuk in kleine veilige korrels uiteen valt en dus geen ernstig letsel veroorzaakt.

Vraag: Waarom is ventileren verstandig?
Antwoord: Meer dan 80% van onze tijd brengen we binnenshuis door. Voor sommigen, de jongeren en de ouderen, is dat zelfs meer. Wetenschappers hebben aangetoond dat blootstelling aan vervuilde binnenlucht negatieve gevolgen heeft voor de gezondheid. Beter geïsoleerde huizen en een moderne levensstijl resulteren in een toenemende vochtigheidsgraad. Het ventileren van huizen en kantoren is daarom essentieel voor de gezondheid van zowel het gebouw als de inwoners of gebruikers ervan. Activiteiten zoals verwarming, roken, koken, slapen, produceren vocht, geurtjes en vervuilde lucht.
Ventilatieroosters op het glas kunnen bijdragen aan de noodzakelijke luchtverversing. Ventilatieroosters zijn, in tegenstelling tot openstaande ramen, perfect inbraakveilig, vrij van regeninslag en insektenwerend.

Vraag: Er zitten cementstrepen (etsschade) op glas?
Antwoord: Door het uitloge van kalk uit steenachtige, cementhoudende mengsels, en beton kan er op glas schade ontstaat. Deze geheten cementstrepen zijn meestal met normale reinigingsmiddelen niet meer te verwijderen. Door onjuiste detaillering kan het glas in aanraking komen met de uitlogende cementstof en kalkhoudend water. Deze vervuiling zal op den duur een moeilijk te verwijderen cementafzetting en etsschade op het glas te zien geven.
Voordat de herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd zal de oorzaak moeten worden opgelost.
Soms is deze etsschade is nog te herstellen als het in een vroegtijdig stadium wordt geconstateerd en dus nog niet te ver is ingevreten in het glas.

De herstelmogelijkheden variëren van eenvoudig tot zeer agressief:
Bij de lichtere gevallen kunt u proberen de cementstrepen te verwijderen met WC-eend of een keramische kookplaatreiniger; Bij wat zwaardere gevallen kunt u de verontreinigingen laten verwijderen door polijsten. Dit wordt meestal uitgevoerd door gespecialiseerd bedrijf met water waaraan puimsteenpoeder of ceriumoxide is toegevoegd;
Bij zware gevallen kan geprobeerd worden de verontreiniging met een etsvloeistof op basis van zoutzuur en fluorwaterstofzuur te behandelen. Het werken met etsvloeistoffen houdt een extra veiligheids- en gezondheidsrisico in en moet goed worden begeleid.
Draag zuurbestendige kleding, handschoenen en een beschermingsmiddel voor de ogen en het gezicht en draag altijd een mondmasker.
Bij al deze werkzaamheden gaat het in eerste instantie om het verwijderen van de afzetting op het glas. Door na het verwijderen van de cementstrepen het glas te behandelen met een waterafstotende laag zal het glas minder snel vervuilen. Deze laag kan bij nieuw glas gelijk bij de fabricage vanuit de fabriek worden aangebracht.

Vraag: Wat gebeurd er met mijn oude beglazing na het plaatsen van het nieuwe glas?
Antwoord: Bij het vervangen van uw beglazing zorgen wij er altijd voor dat de oude beglazing wordt afgevoerd. TG Glashandel biedt uw oude beglazing aan voor recycling.

Spiegels

Vraag: Maken jullie ook spiegels op maat?
Antwoord: Ja, TG Glashandel maakt ook spiegels op maat. Iedere spiegel maken wij speciaal voor iedereen op maat zodat deze altijd past. Ook het polyslijpen van de randen of het aanbrengen van stopcontactgaten behoren tot de mogelijkheden.

Uw vraag: Heeft u een vraag die niet beantwoord is?
Antwoord: Bel ons gerust met al uw vragen op 015 88 980 88.