5/5
Klanten beoordelen ons met een 9.8! Lees hier alle beoordelingen...
Uw professionele Glaszetter!

Gehard glas verkoop en plaatsen

Wat is gehard glas

Gehard glas is glas dat door een chemische of thermische behandeling sterker wordt gemaakt. Het glas wordt zo hard door het speciale hardingsproces, waarbij het glas eerst verwarmd wordt tot circa 600 graden en vervolgens wordt het glas snel, maar gecontroleerd afgekoeld. Dit proces stelt het oppervlak van het glas onder permanente compressiedruk, wat het glas zijn speciale eigenschappen geeft. Gehard glas is ongeveer 5x zo sterk als ongehard glas. Hierdoor is gehard glas uitstekend geschikt als veiligheidsglas. In geval van breuk, valt het geharde glas uiteen in kleine stukjes zonder bijtende randen zodat het beschermt tegen risico’s op verwondingen.

Toepassingen van gehard glas

In huizen en kantoren wordt vaak gebruik gemaakt van gehard glas. Gehard glas is veilig en het is mogelijk om losse onderdelen zoals deurknoppen te monteren op gehard glas. Voorwerpen die van gehard glas gemaakt kunnen worden zijn:
– Douchedeuren en wanden
– Aanrechtbladen
– Binnendeuren
– Keukenachterwanden
– Tafelbladen
– Meubels

Gehard glas verkoop en plaatsen

TG Glashandel levert en plaatst het gehard glas direct uit voorraad in elk gewenst formaat. U kunt ons bellen voor een afspraak of vrijblijvend advies vragen op 015 88 980 88. Wij helpen u graag! Na het maken van een afspraak komt onze glaszetter bij u langs om het gehard glas vakkundig en netjes te plaatsen indien u dit wenst.