5/5
Klanten beoordelen ons met een 9.8! Lees hier alle beoordelingen...
Uw professionele Glaszetter!

Figuurglas bestellen en laten plaatsen

Wat is figuurglas

Figuurglas is enkel glas en het is op dezelfde manier gemaakt uit dezelfde grondstof als helder enkel glas. De figuur wordt door 2 walsen doorgevoerd en in het nog hete glas gedrukt. Het glas komt uit een oven van 1500 graden Celsius waardoor het glas vloeibaar is. Eenmaal uit de oven koelt het glas af en bij 1200 graden wordt het glas door de walsen gevoerd, waarbij door 1 van de walsen in spiegelbeeld het figuur in het glas aangebracht wordt.

 

Toepassingen van figuurglas

Omdat figuurglas meestal niet doorzichtig is, wordt het figuurglas vaak gebruikt om een decoratieve afscheiding te maken.
Figuurglas is ook in combinatie met veiligheidsglas of isolatieglas te gebruiken. Een van de twee samenstellende glasplaten van het veiligheidsglas of isolatieglas is dan figuurglas. Zodoende kan een badkamerraam voorzien worden van isolerend glas of veiligheidsglas, wat niet doorzichtig is, maar waar wel licht door laat.

 

Bestellen en plaatsen van figuurglas

TG Glashandel levert en plaatst het figuurglas direct uit voorraad. U kunt ons bellen voor een afspraak of vrijblijvend advies op 015 88 980 88. Wij helpen u graag!
Na het maken van een afspraak komt onze glaszetter bij u langs om het figuurglas vakkundig en netjes te plaatsen.