5/5
Klanten beoordelen ons met een 9.8! Lees hier alle beoordelingen...
Uw professionele Glaszetter!

Enkel glas (float glas) verkoop en plaatsing

Wat is enkel glas

Enkel glas of float glas wordt gemaakt door middel van de float methode. De float methode is in 1952 bedacht door Pilkington. Bij de productie van float glas of enkel glas wordt het gesmolten glas bovenop een bad van gesmolten tin gegoten. Het glas is lichter dan het tin, waardoor het er bovenop blijft drijven. Gesmolten metalen hebben een perfect vlak oppervlak en op deze manier is ook (de onderkant van) het glas perfect vlak. Float glas bestaat uit één glaslaag.

Kenmerken en eigenschappen van enkel glas

Enkel glas / float glas heeft een gunstige prijs en is hoofdzakelijk geschikt als basisglas voor binnenruimtes. Als standaard beglazing voor de buitenzijde van woonhuizen of gebouwen wordt enkel glas zelden nog gebruikt, omdat de isolerende eigenschappen van het enkel glas beperkt zijn. Enkel glas wordt nog wel veelvuldig gebruikt in beglazing boven een binnendeur, omdat er binnen minder rekening gehouden hoeft te worden met eventuele isolerende eigenschappen. Aan floatglas kunnen isolerende eigenschappen worden toegevoegd door het aanbrengen van coatings.

Bestellen en plaatsen van enkel glas

TG Glashandel levert en plaatst het enkel glas direct uit voorraad. U kunt ons bellen voor een afspraak of vrijblijvend advies op 015 88 980 88. Wij helpen u graag! Na het maken van een afspraak komt onze glaszetter bij u langs om het enkel glas vakkundig en netjes te plaatsen.